Program do montażu video

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Re: Program do montażu video

Postprzez Jarek55511 » sobota, 17 sie 2013, 07:12

dominik_r napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=sOnzHi2sDeo użyłem narzędzia 'video filters -> mask' w Ediusie 6.01. Tak wogóle to solidny i stabilny program. Polecam.

Dzięki spróbuję napewno :wink:
Avatar użytkownika
Jarek55511
S1600
 
Posty: 2563
Dołączył(a): piątek, 2 kwi 2010, 12:40
Lokalizacja: Stara Łomnica


Re: Program do montażu video

Postprzez Toshi » poniedziałek, 19 sie 2013, 20:38

A ja polecę Ashampoo Movie Studio 2013. Jest darmowy i po polsku :)
Toshi
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 7 sie 2013, 17:30

Re: Program do montażu video

Postprzez Lobuz » czwartek, 22 sie 2013, 23:11

Ja polecam sony vegas, dobrze się mi z tym pracowało.
Avatar użytkownika
Lobuz
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 13 sie 2013, 17:44

Re: Program do montażu video

Postprzez Doron » poniedziałek, 26 sie 2013, 12:44

Sony Vegas ;] Polecam
Avatar użytkownika
Doron
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 13 sie 2013, 13:43

Re: Program do montażu video

Postprzez Lola1357 » wtorek, 8 paź 2013, 17:54

Też korzystałam z Ashampoo Movie Studio. Jest dość łatwy w obsłudze więc polecam





_________________________
frez
Ostatnio edytowano czwartek, 19 gru 2013, 16:40 przez Lola1357, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Lola1357
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 22 wrz 2013, 11:09

Re: Program do montażu video

Postprzez Porostowniczka » piątek, 25 paź 2013, 21:25

Z programów do video hm, mogłabym polecić: Windows Movie Maker , VideoPad Video Editor, Xilisoft Video Converter :)
Porostowniczka
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 17 paź 2013, 19:20

Re: Program do montażu video

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 4 mar 2014, 11:13

Witam mam problem z przeplotem,ponieważ w moim aschampoo niema opcji do usuwania przeplotu. Jaki program wybrać,żeby była ta opcja?
Avatar użytkownika
Jarek55511
S1600
 
Posty: 2563
Dołączył(a): piątek, 2 kwi 2010, 12:40
Lokalizacja: Stara Łomnica

Re: Program do montażu video

Postprzez speedyzxz » wtorek, 4 mar 2014, 13:48

Wrzuć surowy plik na yt, chyba powinno go skonwertować tak że nie będzie widoczny przeplot. I jeśli nie będzie widać to można łączyć pliki w całość z pozoimu yt -> http://www.youtube.com/editor a do sklejania kilku ujęć bez jakiś większych bajerów i podkładania muzyki to zwyczajnie bije wszystko inne na głowę, a przynajmniej to co jest dostępne za darmo. Trudne w użyciu nie jest.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
Avatar użytkownika
speedyzxz
S1600
 
Posty: 2796
Dołączył(a): wtorek, 20 cze 2006, 21:46
Lokalizacja: Wapno/Poznań

Re: Program do montażu video

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 4 mar 2014, 14:55

Już tak zrobiłem https://www.youtube.com/watch?v=45om46F ... RfQ_6rbnwA i co dalej jest?
Avatar użytkownika
Jarek55511
S1600
 
Posty: 2563
Dołączył(a): piątek, 2 kwi 2010, 12:40
Lokalizacja: Stara Łomnica

Re: Program do montażu video

Postprzez dominik_r » wtorek, 4 mar 2014, 15:13

Przeplotu nie widzę, dołożyłbym jeszcze opcję stabilizacji (jest dostępna na yt) i będzie ok :)
Avatar użytkownika
dominik_r
N2
 
Posty: 156
Dołączył(a): piątek, 8 mar 2013, 03:34

Re: Program do montażu video

Postprzez speedyzxz » wtorek, 4 mar 2014, 15:47

Tak przeplotu nie widze.
Opcja stabilizacji spoko, ale trzeba pilnować jej bo czasem ujęcia tracą dynamizm. Albo wgl oprogramowanie się gdzieś pogubi i Ci auto przez sekudne pokaże w każdym możliwym miejscu kadru ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
Avatar użytkownika
speedyzxz
S1600
 
Posty: 2796
Dołączył(a): wtorek, 20 cze 2006, 21:46
Lokalizacja: Wapno/Poznań

Re: Program do montażu video

Postprzez kamil0084 » wtorek, 4 mar 2014, 16:45

Problem w tym, że przeplot będzie widoczny wtedy, gdy połączysz kilka ujęć i to wyrenderujesz (zapiszesz jako gotowy film).
Avatar użytkownika
kamil0084
N1
 
Posty: 89
Dołączył(a): czwartek, 8 mar 2012, 18:37
Lokalizacja: Wrocław

Re: Program do montażu video

Postprzez speedyzxz » wtorek, 4 mar 2014, 16:58

kamil0084 napisał(a):Problem w tym, że przeplot będzie widoczny wtedy, gdy połączysz kilka ujęć i to wyrenderujesz (zapiszesz jako gotowy film).

Jak jeszcze kręciłem w SD gdzie pojawiał mi się przeplot, to na yt, nawet po łączeniu już nie miało to miejsca. U Ciebie tak było?
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
Avatar użytkownika
speedyzxz
S1600
 
Posty: 2796
Dołączył(a): wtorek, 20 cze 2006, 21:46
Lokalizacja: Wapno/Poznań

Re: Program do montażu video

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 4 mar 2014, 17:08

Potem wrzuce i dam linka do oceny. Bo ja nie mam tak dobrego oka jak Wy :wink:
Avatar użytkownika
Jarek55511
S1600
 
Posty: 2563
Dołączył(a): piątek, 2 kwi 2010, 12:40
Lokalizacja: Stara Łomnica

Re: Program do montażu video

Postprzez kamil0084 » wtorek, 4 mar 2014, 17:23

speedyzxz napisał(a):
kamil0084 napisał(a):Problem w tym, że przeplot będzie widoczny wtedy, gdy połączysz kilka ujęć i to wyrenderujesz (zapiszesz jako gotowy film).

Jak jeszcze kręciłem w SD gdzie pojawiał mi się przeplot, to na yt, nawet po łączeniu już nie miało to miejsca. U Ciebie tak było?


Jeśli chodzi o łączenie filmów na YT to problemu chyba być nie powinno.
Nigdy tego nie testowałem, ponieważ jest to zbyt ubogie, ale jeśli Jarek nie potrzebuje żadnych bajerów to powinno być dobre.
Avatar użytkownika
kamil0084
N1
 
Posty: 89
Dołączył(a): czwartek, 8 mar 2012, 18:37
Lokalizacja: Wrocław

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości