Richard Burns Rally

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Re: Richard Burns Rally

Postprzez andrew88 » czwartek, 15 paź 2015, 20:58

DonCorrado napisał(a):Dzieki za odzew. Mam czysta wersje i co? Sciagam ten czeski plugin i dopiero wgrywam trasy i wtedy w RBR juz wszystki sie tak zainstaluje ze beda nowe trasy w rozgrywce? Jeszcze na jakis francuski mod natrafilem, slyszales cos?

Stąd: http://rbr.onlineracing.cz/index.php?act=download&cat=2 ściągasz dwa dolne patche i je instalujesz po kolei. Później plugin i trasy.
W menu gry wchodzisz w opcje -> plugins -> RBR Tournament i z tego poziomu masz dostępne m.in. zainstalowane dodatkowe oesy. Czeski plugin nie podmienia podstawowych tras.
Moja styczność ogranicza się tylko do czeskiego pluginu, jeszcze na starych fizykach.
Avatar użytkownika
andrew88
A5
 
Posty: 590
Dołączył(a): sobota, 13 kwi 2013, 20:07
Lokalizacja: Oława


Re: Richard Burns Rally

Postprzez Swiszczu » czwartek, 15 paź 2015, 21:10

Jurek a co sądzisz o dirt rally ma szanse pobić ryśka ? :)
Avatar użytkownika
Swiszczu
N1
 
Posty: 75
Dołączył(a): niedziela, 5 cze 2011, 12:07
Lokalizacja: Kłodzko

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Anbarra » czwartek, 15 paź 2015, 23:15

@Swiszczu nie wiem czemu nagle "z dupy" mnie tu o to pytasz :D chyba fantazja poniosla wodze i kogos wziales za mnie ;I
gralem w to chwilke z oculus riftem, i moja ocena jest krotka: nie ma szans
Anbarra
N3
 
Posty: 490
Dołączył(a): sobota, 21 sie 2010, 10:36
Lokalizacja: Vienna, Myslenice, Trzemesnia

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Swiszczu » czwartek, 15 paź 2015, 23:31

może :) haha
Avatar użytkownika
Swiszczu
N1
 
Posty: 75
Dołączył(a): niedziela, 5 cze 2011, 12:07
Lokalizacja: Kłodzko

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Glaniu » piątek, 16 paź 2015, 03:54

Anbarra napisał(a):nie ma szans


Nie bo nie ponieważ taka jest obiegowa opinia czy jakieś konkretne argumenty?
Glaniu
N2
 
Posty: 198
Dołączył(a): niedziela, 10 sty 2010, 18:42

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Anbarra » piątek, 16 paź 2015, 11:57

fizyka zbyt odbiega od reala. nie jechlem nigdy autem wrc ale roznica zwinnosci enki i wrc nie bedzie w zyciu kolosalna. dobra mamy pewnien uskok, ale to dalej troche masy i mamy i tak dos spora bezwladnosc bo to w koncu kawalek blachy jest. enke juz upalalem w realu, i jest bardzo podobna do tego ci jest w rbr na NGP. porownanie dirta do rbr-ngp wypada blado. auta zbyt ostro skrecaja na szutrze a na asfalcie sie kleja. jesli ja nic ewidentnie nie spieprze to nie ma szans na wypadek. normalnie to jeden maly blad moze juz doprowadzic do wycieczki 100 metrow pozniej a w dircie caly czas mozesz sie jeszcze ratowac nawet przy ponad 130kmh. generalnie dlugosc poslizgow w dircie jest tak nienaturalna, ze ten element to juz w cmr2 byl blizej reala :)

zawieszenie tez jakos za duzo wybacza.

w moim chlopskim rozumowaniu fizyka pewnie zostanie jaka jest bo ludzie sie przyzwyczaili. no chyba ze zrobi sie zmasowany atak na fora, ze trzeba cos tu jeszcze zrobic.

chociaz mam nadzieje ze sie bede mylil. jechac deszczowy oes i widziec kaluze na drodze, musiec dobrac odpowiednio linie, jechac nocny deszczowy oes tak ze te kaluze sie odbijaja w lampach i nie widac jak dokladnie jechac... rajdowy symulator ürzez duze S z dobra grafika bylby czyms mega :)

konkluzja jest taka ze po graniu w rbr na ngp spokojnie jestes gotowy na to co dziejensie w rajdowce (trzeba tylko nauczyc sie jak dzialaja przeciazenia na ciebie ale to juz robisz prawdziwym autem). po graniu w dirt rally mamy duzo wiecej nawykow ktore nie beda pasowac.
swoja droga dziwna jest fiesta WRC. takie wnetrze ze albo widac droge, albo nie widac biegu na ktorym jade :D w rbr tak samo, nie da sie ustawic kamery tak by bylo "normalnie".
Anbarra
N3
 
Posty: 490
Dołączył(a): sobota, 21 sie 2010, 10:36
Lokalizacja: Vienna, Myslenice, Trzemesnia

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Faster » piątek, 16 paź 2015, 16:34

Po krótkich testach u znajomego niechce patrzeć czy to na Dirta czy też WRC ,jeszcze sie złych nawyków nabawie ,nadal to zbyt proste i nadal zostanie u mnie to arcade ! RBR to RBR a Arcade to Arcade ;) pozdro dla J.B :)
!!!!!!!!!!!! TYLKO RAJDY !!!!!!!!!!!!!
Avatar użytkownika
Faster
N3
 
Posty: 214
Dołączył(a): poniedziałek, 9 cze 2014, 16:39

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Glaniu » piątek, 16 paź 2015, 18:14

Faster napisał(a):Po krótkich testach u znajomego niechce patrzeć czy to na Dirta czy też WRC ,jeszcze sie złych nawyków nabawie ,nadal to zbyt proste i nadal zostanie u mnie to arcade ! RBR to RBR a Arcade to Arcade ;) pozdro dla J.B :)



Nie ma byc trudne czy proste ma byc realne, a że raczej nigdy nie bedzie to już inna para kaloszy ;-)

Co było nie tak z Dirtem?
Glaniu
N2
 
Posty: 198
Dołączył(a): niedziela, 10 sty 2010, 18:42

Re: Richard Burns Rally

Postprzez tomlodz » czwartek, 28 sty 2016, 09:43

Pewnie zadam banalne pytanie ale nie jestem w RSRBR tak głeboko wtajemniczony.

Zainstaowałem sobie nowego RSRBR 2016 wszystko fajnie działa. Tylko jak wybiore w opcji gry "alone" trasę szutrową jakąś to ona zawsze się pojawia wśród tras w rajdzie francji i potem samochód mam na gumach na asfalt ? Jak mogę włączyć grę żeby normalnie sobie przxejechać SS z rajdu polski na przykład na dobrych nastawach szutrowych ?


Z góry dzieki.
Avatar użytkownika
tomlodz
N2
 
Posty: 191
Dołączył(a): środa, 1 lip 2009, 20:17
Lokalizacja: Łódź

Re: Richard Burns Rally

Postprzez szirer205xs » czwartek, 28 sty 2016, 10:17

już dawno w rysia nie grałem ale zdaje mi się że w tym samym miejscu gdzie wybierasz trasę, samochód itd niżej były do wyboru oponu
jaskiniatrolla.eu
Avatar użytkownika
szirer205xs
A5
 
Posty: 727
Dołączył(a): poniedziałek, 10 lis 2003, 12:28
Lokalizacja: Skoczów

Re: Richard Burns Rally

Postprzez tomlodz » czwartek, 28 sty 2016, 11:08

Tak są do wyboru. Oczywiście wybieram gravel tyre ale i tak potem mam koła na asfalt. Pewnie jest tak dlatego że trasa którą wybrałem pojawia się w trasach "France" które są tylko asfaltowe i gra dlatego wrzuca setup na asfalt i tak.

EDIT

Jak ktoś ma podobny problem spróbujcie wyłączyć antywirusa. On mi blokował wybór opon odpowiednich.
Avatar użytkownika
tomlodz
N2
 
Posty: 191
Dołączył(a): środa, 1 lip 2009, 20:17
Lokalizacja: Łódź

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Faraon_Faraon » piątek, 5 lut 2016, 08:28

Ta gra była niemalże kultowa. Nie wiem czy uda się teraz przebić z 'odgrzewanym pomysłem'. Oczywiście trzeba życzyć pomysłodawcy jak najlepiej, ale warto pamiętać, że poprzeczkę ma zawieszoną niezwykle wysoko.
Faraon_Faraon
 
Posty: 4
Dołączył(a): poniedziałek, 26 paź 2015, 12:15

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Luk 83 » piątek, 28 lip 2017, 19:52

Pozwolę sobie odświeżyć temat z nadzieją że ktoś z forumowiczów gra jeszcze w "Ryśka". Gram na czeskim pluginie i chciałem sobie ostatnio pobrać Hyundaia w spec 2017, po ściągnięciu go i wgraniu modelu i psychiki pojawia mi się coś takiego jak "gravel version" i nie mogę tym samochodem jechać w grze. Czy ktoś wie jak to obejść?
Luk 83
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 10 gru 2016, 15:38

Re: Richard Burns Rally

Postprzez piotrg » sobota, 29 lip 2017, 20:31

Ludzie nadal grają. Tu http://wirtualnerajdy.pl możesz zapytać tzn na ich facebooku lub tutaj w tym temacie http://e-rajdy.pl/forum/viewtopic.php?f ... start=5730 choć e-rajdy już kończą niestety działanie ale może ci ktoś jeszcze podpowie.
Spróbuj jeszcze raz zainstalować fizyki i model - może jakiś błąd walnąłeś, może na innym slocie zobacz.
Avatar użytkownika
piotrg
N3
 
Posty: 351
Dołączył(a): wtorek, 1 lis 2011, 00:44
Lokalizacja: kocerany / warszawa

Re: Richard Burns Rally

Postprzez Faster » sobota, 19 sie 2017, 10:27

Luk 83 napisał(a):Pozwolę sobie odświeżyć temat z nadzieją że ktoś z forumowiczów gra jeszcze w "Ryśka". Gram na czeskim pluginie i chciałem sobie ostatnio pobrać Hyundaia w spec 2017, po ściągnięciu go i wgraniu modelu i psychiki pojawia mi się coś takiego jak "gravel version" i nie mogę tym samochodem jechać w grze. Czy ktoś wie jak to obejść?


Grasz w normalną wersję RBRa czy jakiś RS? Bo jak długo gram w normalną wersję od kilku lat na pluginie (NGP) i nadal startuje sporo to o takim problemie nie słyszałem ale podpytaj jeszcze na forum e-rajdy.pl :wink:
!!!!!!!!!!!! TYLKO RAJDY !!!!!!!!!!!!!
Avatar użytkownika
Faster
N3
 
Posty: 214
Dołączył(a): poniedziałek, 9 cze 2014, 16:39

Poprzednia strona

Powrót do Gry komputerowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości