Zegary jak w WRX

wszystko o tuningu...

Moderator: SebaSTI

Zegary jak w WRX

Postprzez pablo » poniedziałek, 8 maja 2006, 11:42

Czy ktoś wie jak zrobić takie coś takiego jak jest w Subaru Imprezie WRX.Po przekręcenie kluczyka w stacyjce wskazówki leca do granicznych wartości a później opadają.[/b]
pablo
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 5 maja 2006, 23:40


Postprzez WRCfan » wtorek, 9 maja 2006, 00:13

Fachowo to się zwie "Opening Ceremony" :wink:
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
Avatar użytkownika
WRCfan
A6
 
Posty: 1093
Dołączył(a): poniedziałek, 10 lis 2003, 15:23
Lokalizacja: Kraków

Postprzez pablo » wtorek, 9 maja 2006, 08:56

Dzieki :) zawsze to jakas podpowiedz.
pablo
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 5 maja 2006, 23:40

Postprzez Beret » piątek, 12 maja 2006, 14:06

w focusie tez tak jest\ :D ale jak to zrobic nie mam pojecia
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Avatar użytkownika
Beret
A6
 
Posty: 1231
Dołączył(a): sobota, 19 lut 2005, 22:58
Lokalizacja: wawa-piaseczno

Postprzez RallyDriver » poniedziałek, 19 cze 2006, 03:54

W motocyklach też tak jest, pytając kolegę, który porusza się ścigaczami usłyszałem, że jest zastosowany silnik krokowy, który wykonuje obrót wskazówką po przekręceniu kluczyka.
Pozdrowienia, RC
------------------------------
[ TUNIT - make it unique ]
Avatar użytkownika
RallyDriver
N2
 
Posty: 112
Dołączył(a): środa, 31 lip 2002, 18:02
Lokalizacja: Świdnica

Re: Zegary jak w WRX

Postprzez LuiG » poniedziałek, 19 cze 2006, 10:47

pablo napisał(a):Czy ktoś wie jak zrobić takie coś takiego jak jest w Subaru Imprezie WRX.Po przekręcenie kluczyka w stacyjce wskazówki leca do granicznych wartości a później opadają.[/b]


w przypadku wskaznika paliwa i czunnika temperatury to nie będzie duży problem, bo może wystarczyć poprostu podane max napięcia 12v

do obrotomierza trzeba by zrobić jakiś generator impulsów....
Avatar użytkownika
LuiG
N3
 
Posty: 230
Dołączył(a): niedziela, 10 paź 2004, 21:12
Lokalizacja: Opole

Postprzez Piccolo_Jr » poniedziałek, 19 cze 2006, 18:12

W focusie owszem jest :lol: I nawet bardzo prosto można to uruchomić hi hi Wystarczy tylko padnięty aku mieć Zawsze się tak robi jak prądu mało ma...
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Avatar użytkownika
Piccolo_Jr
N3
 
Posty: 231
Dołączył(a): środa, 31 lip 2002, 16:05
Lokalizacja: Poznań

Postprzez GUTi » poniedziałek, 26 cze 2006, 14:38

W kazdym aucie da sie cos takiego zrobic po podpieciu koma z odpowiednim oprogramowanie tylko nie wiem czy mozna to w jakis prosty sposob ustawic zeby było po prezkreceniu kluczyka.
Kulig no 1<br>
<a href="http://www.kucharfans.dbv.pl.dbv.pl/"><img src="http://img520.imageshack.us/img520/1052/beznazwy1tm4.png" border="0" alt="KucharFans.dbv.pl"/></a>
Avatar użytkownika
GUTi
N3
 
Posty: 405
Dołączył(a): piątek, 2 lip 2004, 22:44
Lokalizacja: Mogilany


Powrót do Tuning

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości